A dolgok, amelyek igazán fontosak.

Elgondolkodtatok már egyszer is azon, hogy a gyerekeink miért nem akarják az idejüket velünk tölteni? Lehet, hogy azért mert amikor kicsik voltak mi nem találtunk elég időt arra, hogy mellettük legyünk, pedig a gyerekkor a legszebb időszak.

Ha nekünk fontosabbak a mindennapi gondjaink mint az, hogy az időnket a gyerekeinkkel töltsük, akkor nem áll jogunkban a későbbiekben azt kérni tőlük, hogy figyeljenek ránk. Egy gyerek megszületése és ellátása nem csak azt jelenti, hogy tanítjuk. A gyerekeknek nem oktatásra van szükségük, hanem szeretetre.

Egy történet:

A gyerekeim 10- 7, 6 és 4 évesek. A 7 éves fiam minden este azt kéri, hogy feküdjek mellé, én pedig elkeseredett vagyok, mert a legtöbb este ezt válaszoltam neki: “Csak egy percre édesem, s testvéreidre is figyelnem kell és még a konyhában is dolgom van. Be kell fejezzem a munkahelyemre készült tervet, és apuval mi még nem is vacsoráztunk. ”

Bármilyen okot találva, mindig azt mondjuk a gyerekeknek ” Csak egy percre, mert vannak fontosabb dolgok.”
Tudom, hogy nem lehetünk mellette egész éjszaka, pedig a gyerek elvárná ezt, ugyanúgy mint a többiek.” Add oda az egyik ujjad, és neki kell az egész karod.” – Ezt gondoljuk, ha lefekszünk 5 percre a gyerek mellé, akkor ő 20 percet fog kérni tőlünk. Ha 20 percet maradunk mellette, akkor 40 percet fog kérni tőlünk.

Most amikor a fiam azt kéri, hogy feküdjek mellé, az a legszebb pillanat, mert ő elmeséli nekem mindazokat a dolgokat amit más gyerek esetleg nem mesél el az édesanyjának:
– azt mondták nekem, hogy aranyos voltam ma.
– ma volt egy felmérő matekórán és én kaptam a legjobb jegyet. Én tanultam és sikerült.
– hiányzik a kutyám. Szerinted mikor tudunk másikat venni?
– anya emlékszel amikor azt mondtad, hogy segítenem kell az öcsémnek ,amikor lemaradt a futásban. Segítettem, én tényleg bátorítottam, pedig fájt a hasa a futástól. de én azt mondtam, hogy szaladhat lassabban is. Vele fogok szaladni pedig eléggé unalmas.

Mindezek a dolgok akkor történnek amikor minden dolgunkat félreteszünk és meghallgatjuk a gyerekeink mondanivalóját.
A nagymamám azt mondta, hogy addig örüljek a gyerekeknek, ameddig nekik szükségük van rám. Ő azt mondta nem érti egyes embereknek miért kell gyerek, ha nem töltenek időt velük. A nagymamám szerette a gyerekeket nevelni és azt mondta, hogy én is úgy csináljam.

A szüleim mindig emlékeztetnek arra, hogy egy idő múlva a gyerekeink már nem akarják az idejüket velünk tölteni és ez nagyon elszomorít. De az a nap nem most van, ezért ma lefekszem a gyerekeim mellé, amikor kérik.
Amikor már nincs türelmünk, akkor csak 10 perc kell amit a gyerekeinkkel tölthetünk. Mindig meghallgatom és közben ismételgetem magamban: “Ma te vagy a legfontosabb nekem.”

10 év múlva ezek a szavak visszafordulnak, amikor a gyerekem 17 éves lesz és én azt fogom kérni tőle, hogy töltsön egy kis időt velem, akkor ő is meg fogja azt tenni. Forrás

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!