Minden nép gyógyító módszerei sok ezer éves tapasztalati tudás gyümölcsei.

Popov doktor nemcsak a traumatológiáról és a tornáiról híres. Sok népi bölcsességet, egyszerű dolgokat is összegyűjtött. Műve valamiféle olvasmánynapló, orosz nyelvű írás. Csak azokat a részeket emelem ki, amiben érdekességet látok.
Minden tanácsot át kell szűrni a lélek és a józan ész szűrőjével. Ne vegyétek készpénznek, cselekvési útmutatónak.

Bajuszos nők segítségére
Nem szeretik, ha egy nő bajuszos. Persze itt apró kis szőrszálakról beszélünk. Az élet folyamán egyszer csak megjelennek. A megoldás dióhéjban a dióhéjban rejlik. Az elégetett dióhéjból maradt hamut vízben feloldjuk és ezzel az oldattal bedörzsöljük a zavaró helyeket. Egy idő után eltűnnek a szőrszálak, sőt később sem fognak ott nőni.

Mézes masszázs a szép női bőrért
Mézezzük be a tenyerünket és ezzel a mézes tenyérrel masszírozzunk addig, amíg a bőr már nem lesz ragacsos, azaz a méz teljesen be nem szívódik. Nagyon jót tesz a bőrnek.

Pajzsmirigyre jó a zab
A zabkalászból főzött tea jó méregtelenítő és normalizálja a pajzsmirigy működését. De nem csak inni lehet. Ha a teába áztatunk egy pamutkendőt, majd megszárítjuk, éjszakára beköthetjük vele a torkunkat.

Csókos ajkakhoz ajaktorna
Elegendő rendszeresen tornáztatni az ajkakat. O-t vagy Ú-t mondjunk csücsörítve, ajakunkat előre tolva. Utána széles szájjal mondogassunk Í-t. Többször is. Ennyi az egész!

Reszelt torma szappan és sampon helyett
Igen, ez nem tévedés, reszelt torma. Fiatalos lesz tőle a bőrünk, eltűnnek a pigment foltok.
Ha ezen felbátorodva a hajatokat is reszelt tormával mossátok, akkor észreveszitek, milyen szép lesz tőle a hajatok és milyen egészséges lesz a fejbőrötök. „Az orrotokat is tisztítja.”

Mire jó a rózsavíz és hogyan készítsük?
A rózsaszirom jó a bőrre. Akik reggel borotválkoznak, sokat szenvednek a bőr irritációtól. 2 rózsavirágot leforrázunk, hagyjuk állni kicsit, majd a még meleg vízzel megmossuk az arcunk, felpuhítjuk a bőrünk. Most már lehet borotválkozni. A rózsaszirom antibakteriális hatású, a kisebb sérüléseket lekezeli. A nők is használhatják, ha értitek, mire gondolok.

Az ágyúkat is hátrafelé vontatják a harcálláshoz
Ha este fáradtan beestek az ajtón, ne feküdjetek le, hanem járkáljatok egy kicsit a lakásban. De próbáljátok meg hátrafelé lépkedve. Hiszen sokszor nem a munkától, hanem az egyformaságtól fáradunk el. Az izmaitok átkapcsolnak erre a szokatlan mozgásra és ettől a tudatotok is felfrissül. Ki beszél itt fáradságról?

Rosszul vagytok egy hirtelen szapora szívveréstől?
Nem akartok, vagy nem tudtok orvoshoz fordulni? Üljetek le, húzzátok össze magatokat egy kis csomóba, tartsátok vissza a lélegzeteteket. Amint éreztek egy könnyű szédülést, álljatok fel egyenesen és szabályosan lélegezzetek. Szívritmusotok is szabályos lesz.

A nyersen fogyasztott fiatal zöldborsó és zöldbab mire jó?
Csökkenti a vércukor szintet. Ott a gyógyszer a kertben. Tegyetek belőlük a salátába.

Egy majdnem kínai gyógymód torokfájás ellen
Az ujjakon sok az aktív pont, ezt Kínában már régen tudják. Az éppen alkalmazott gyógymód kiegészítéseként vegyünk 2 pohár vizet. Az egyikbe jó meleget, a másikba jó hideget. Amelyik oldalon jobban fáj a torkunk, azt a nagyujjunkat mártsuk a hideg vízbe, a másikat a meleg vízbe. Tartsuk ott 5 percig. Torokfájásra jó a teáskanál is. Érintsük a fájós ponthoz kívülről egymás után ötször. Napi két kezelés. Gyerekeknél különösen jó.

Nem érzed az illatokat, szagokat?
Masszírozzad az orrodat mindkét oldalon. A száraz köhögési rohamot is le lehet küzdeni Emeljed fel a jobb kezedet és nyújtózz egy hatalmasat. Eláll a köhögésed. Rendszeres gyakorlása megelőzésre is jó. Persze nem helyettesíti a köptetőt.

Be vagy rekedve, elment a hangod?
Vegyél a szádba egy kis hideg vizet és fejedet kissé előre hajtva öblögessed az ínyedet, a fogaidat, a nyelvedet, szájpadlásod hideg vízzel. Vigyázz, a torkodba ne kerüljön.
Megérzed, hogy a hideg vizes öblögetéstől átmelegszik a torkod, a hangszálaid.
Paradox, nemde? Napi 4-5 kezelés kell.
 

Minden nép gyógyító módszerei sok ezer éves tapasztalati tudás gyümölcsei. Remélem, az orosz nép bölcsességei közül találtál olyat, ami Neked segíthet. Gyógyulj, hogy gyógyíthass!

Bartha Ferenc
mérnök
MAG közösség

(Vége)

A „Harmadik utas orvoslás” (Moszkva, 2007) c. könyv rövidítése. A könyv a www.3med.ru weblapon olvasható.
 

Az első rész itt olvasható:
http://zoldujsag.hu/doktor-popov-tanacsai-1-a-vilaghiru-orvos-meglepo-dolgokat-javasol-45199

a második rész itt:
http://zoldujsag.hu/doktor-popov-tanacsai-2-a-vilaghiru-orvos-meglepo-dolgokat-javasol-45199

A harmadik rész itt:
http://zoldujsag.hu/doktor-popov-tanacsai-3-a-vilaghiru-orvos-ujabb-meglepo-javaslatai-67071

A negyedik rész itt:
http://zoldujsag.hu/doktor-popov-tanacsai-4-a-vilaghiru-orvos-ujabb-meglepo-javaslatai-67118

 

 

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!