Verhetetlen tippek környezettudatos háziasszonyoknak!

Az üres konzervdobozok első látásra teljesen haszontalannak tűnnek. Ha azonban kicsit megdolgoztatod a fantáziádat, csudajó dolgok sülhetnek ki belőle, legyen szó lakásdekorról vagy a tárgyak rendszerezéséről!

Mécsestartó

Főleg teraszra vagy más szabadtéri helyszínre varázsolhatsz romantikus kelléket néhány mécses és kiürült konzervdoboz segítségével. Díszítsd a dobozokat ízlés szerint, helyezz 1-1 mécsest a lefektetett dobozokba, majd lógasd fel olyan helyre, ahol senki nem mehet neki fejjel. :)

Madáretető

A madarak télen-nyáron örülnek egy kis csemegéstálnak, ehhez pedig a konzervdoboz megint ideális választás. Hasonló módon függeszd fel a kidekorált dobozokat, mint az előző tippnél. Fesd szép színesre őket, hogy a kopár téli kertben is jól mutassanak majd!

Ceruzatartó és apró dolgok rendszerezője

Vége a kallódó tollak és gyűrűk korszakának! Néhány, különböző magasságú konzervdoboz segítségével jó kis rendszerezőt készíthetsz apró tárgyaidnak és írószereidnek.

Lámpabúra

Egykori rocker tinik előnyben! Ha te is gyűjtötted régen a sörösdobozok nyitókáját és még meg is van a gyűjteményed, ragaszd őket szabályos mintázatban egy konzervdoboz köré, a közepébe pedig lógass egy villanykörtét! Ilyennel nem találkozol egy boltban sem, az biztos!

Tűpárna

Ha kisebb májkrémes dobozt használsz, az tökéletesen elég lesz erre a célra. Ragassz bele egy beleillő méretű, szövettel bevont vattapamacsot, máris szurkálhatod a tűket!

Italtartó

Ehhez a hosszabb konzervdoboz a legjobb, például ananászbefőtt doboza. Ragassz össze belőle párat és helyezd bele a borgyűjteményedet! Nem csak alkohol tárolására alkalmas, hanem akár az olívaolaj, balzsamecet és a különféle, főzéshez használt szószok is kellemesen és áttekinthetően elférnek benne.

Törölközőtartó

Kéztörlők tárolására a legalkalmasabb a képen látható kiegészítő. Szükséges hozzá egy alap is, amire felragasztod a dobozokat. A szépen kidekorált pléhbe tökéletesen elférnek az összehajtott kis törölközők.

Virágos fal

Fillérekből alkothatsz gyönyörű élőfalat a teraszra vagy a kertbe! Ültess a dobozokba egy-egy kis növénykét, ám előtte fúrd ki a dobozok alját, hogy a felesleges víz távozni tudjon. Néhány falécből alkoss rácsot, majd drótozd fel rá a tartókat, ezután már csak rendszeresen locsolni kell! Nagyon ötletes akkor is, ha fűszernövényeket szeretnél termeszteni.

Gombolyag tárolása

Ha a kötés a hobbid és sok szép színes gombolyagod van, miért ne használhatnád fel őket a lakás díszítésére? A módszer ugyanaz, mint a törölközőtartónál, ám ezúttal fonal kerül a konzervdobozok belsejébe.

Konyhai tárolók

Míg néhány előző ötletnél kritérium volt az azonos méretű dobozok összeválogatása, itt kifejezetten az a jó, ha különböznek. Vond be mindet egyforma papírral vagy öntapadó falmatricával és helyezd el bennük a fakanalat, gyufát, merőkanalakat vagy bármi mást, amit gyakran használsz főzéskor! Praktikus olyan konyhában alkalmazni, ahol van páraelszívó, így a zsíros pára nem tapad meg az evőeszközökön.

Sáltároló

A sál az a ruhadarab, ami állandóan becsúszik a szekrényben a többi ruha közé vagy leesik a fogasról és az ember lánya másfél év múlva találja meg. Ennek a káosznak vethetsz véget, ha 7 db konzervdobozból virág alakot ragasztasz, az egészet szalaggal vagy ruhaanyaggal átkötöd és fellógatod az előszoba falra. Ha épp nincs sálszezon, tárolhatod benne a napszemüveget, övet, fésűt, cipőpasztát is!

Tetszettek az ötletek? Megköszönjük, ha megosztod!

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!