Ma már tudjuk, hogy az időjárási változások hatással vannak az ízületekre, főleg, ha azok be vannak gyulladva. Tegyél ellene!

Ma már tudjuk, hogy az időjárási változások hatással vannak az ízületekre, főleg, ha azok be vannak gyulladva, így ha odakint szikrázik a napsütés, de mégis sajogni kezdenek az ízületeink, akkor nagy az esélye, hogy eső, lehűlés köszönt be pár óra, vagy akár egy nap múlva. Ez a légnyomás változásnak, illetve a hőmérséklet ingadozásoknak köszönhető, így már egy 10 fokos hőmérséklet-különbség kiválthatja a fájdalmat.

Egy tanulmány során megállapították, hogy a légnyomás hirtelen megváltozásával elsősorban a vállízületekben alakulnak ki fájdalmak.

Mit tehetsz ellene?

  •  A hagyma tea rendkívül egészséges, főként az ízületeknek tesz jót, és nagyszerűen tisztít. Két kisebb hagymát szeleteljünk fel, majd tegyük 20 percig a forró vízbe. Ha kissé lehűlt, igyuk meg. Naponta többször fogyasszuk!
  • A gyömbérben is nagyon erős gyulladáscsökkentő anyagok vannak, ezért érdemes egy friss gumót felszeletelni, vagy lereszelni, és teát készíteni belőle.
  • A szegfűszegnek is gyulladáscsökkentő hatása van, és a benne lévő antioxidáns anyagok védik az ízületeket a betegségektől. A teánkba kell bele tenni 2-3 szem szegfűszeget.
  • A cayenne borsból készült krém is remekül enyhíti az ízületi panaszokat. A gyógynövény szaküzletekben kapható ilyen készítmény.

Akinek fájnak az ízületei, csak módjával mozogjon! Semmiképp sem szabad megerőltetnie magát. Séta során kis távolságokra kell menni, és gyakran kell megpihenni.

► KÉRJÜK LÁJKOLD ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS!

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!