Árthat a telefonodnak. De nem csak ez a gond!

Sokszor jobb híján az autóban töltjük a telefonunkat, főleg ha késésben vagyunk. Azt hihetnénk, hogy az autós energiaforrás is ugyanolyan, mint az összes többi, viszont meglepő módon ez nem így van. Ha az autóban töltjük a készüléket többet ártunk az akkumulátorának, mint amennyit használunk.

Hogyan megy tönkre a telefonod, ha az autóban töltöd?

Az autós töltések során a készülék alacsonyabb szintű elektromosságot kap, mint amennyire szüksége volna. Ezt könnyen észrevehetjük, mert sokszor félórákkal a telefon töltőhöz való csatlakoztatása után csak pár százalékot ment fentebb az akkumulátor töltöttsége. Viszont előfordulhat ennek az ellenkezője is, amikor a cigarettagyújtóba csatlakoztatott telefon hirtelen nagy mennyiségű áramlöketet kap, ennek következtében a készülék kiforrósodik és a belső alkatrészek nagy része megsérül.

Nem csak a telefonnal lehet baj, az autó akkumulátora is megsínyli a töltést!

Az USB kábeles autóstöltés során az autó akkumulátorát is tönkretehetjük, főleg ha a jármű régebbi típusú. Ha áll az autó motorja, a telefon a kocsi akkumulátorától kapja az áramot. Ez az újabb autókra nem jelent veszélyt, viszont ha régebbi gépjárműved van, akkor mellőzd, és inkább várd meg, míg hazaérsz és otthon töltsd fel a telefonod.

A legjobb alternatíva arra az esetre, ha napközben merül le a telefonod és nincs lehetőséged fali csatlakozóval tölteni azt, a külső akkumulátor (power bank). A külső aksit egyszerűen otthon feltöltöd, és típusától függően 3, de akár 5 alkalommal is képes teljesen feltölteni a telefonodat, így nem kell azon aggódj, hogy éppen hol merülsz le. Forrás

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!