Az aszalt szilva olcsó, könnyen beszerezhető, egészséges, és mégis leginkább hashajtó hatásáról ismerjük.

• Kevesen tudják, hogy az aszalt szilva erős antioxidáns hatású. A sejtkárosító, sejtpusztító szabad gyökök hatását ellensúlyozhatjuk az antioxidánsok bevitelével. Vas, kalcium, szelén, A-, B-, és C-vitamin tartalmának köszönhetően óvja a sejteket, védelmet nyújt a daganatos-, a szív- és érrendszeri megbetegedések ellen, és az idegrendszert is erősíti.

Változó korba lépő nőknek is ajánlott, mivel segít visszafordítani a menopauza miatt kialakult csontritkulás folyamatát.

• A szilva és az aszalt szilva rendkívül gazdag káliumban, elősegíti a vér sav-bázis egyensúlyának megtartását, a szívritmus normalizálását és a salakanyagok kiürítését. Rendkívül gazdag forrása továbbá a szilva a vasnak, a kalciumnak, a magnéziumnak és a foszfornak is.

• Az egyik legjobb vértisztító, emellett serkenti az emésztést.

• Köztudomású, hogy az aszalt szilva a székrekedés ellen az egyik legeredményesebb természetes segítség. A szilvában lévő mangán hatására az emésztést segítő enzimek tökéletesebben végzik munkájukat. Az aszalt szilvát megfőzzük vagy éjszakára beáztatjuk, majd megisszuk a levét, így elősegítjük a rendszeres, szabályos székletet.

•Táplálkozáskutatók szerint az aszalt szilva kiváló immunerősítő, ráadásul az áfonyával ellentétben könnyen beszerezhető.

• Az egészség védelme és az immunrendszer erősítése érdekében naponta legalább 5 szem aszalt szilvát fogyasszunk.

Fogyasztásával egyedül a cukorbetegeknek kell óvatosabban bánni, mivel magas cukortartalommal rendelkezik. 100 g aszalt szilva, 300 kalóriát tartalmaz!

• Regeneráló, frissítő, fáradtságűző kúrát is tarthatunk vele. Kifejezetten nyugtató hatású. A szilva valóságos B-vitamin-bomba, már csak azért is, mert e vitaminok legjobban "egymás társaságában" szívódnak föl. Nagyon fontosak az idegrendszer számára, segítik az agy anyagcseréjét, ezáltal segítik elő a megfelelő gondolkodást, tanulást, a memória működését.

• Az orvosi egyetemeken vizsgálatok rendkívül fontos védelmi tényezőnek minősítették az öregedéssel és az öregkorral összefüggő betegségekkel szemben.

Figyelem! Mielőtt aszalt szilvát vásárolunk, nézzük meg az összetételét: ha hozzáadott cukrot tartalmaz, ne vegyük meg. Ezek a termékek általában gyors-aszalással készülnek, így rengeteg egészségkárosító ként is tartalmaznak. Igyekezzünk natur vagy bio megjelölésű terméket vásárolni, vagy piacokon beszerezni.

 

 

 

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!