Könnyű olcsónak lenni, ha nem csinálnak semmit az autóval...

Szerelőhöz járni senki se szeret, de muszáj, és bár a legtöbb autótulajdonosnak van állandó mestere, nem árt az óvatosság! 

Alkatrészvásárlás

Az alkatrészvásárláson nemritkán 30-50 %-os nyeresége van a szerelőnek! Ne hagyd, hogy ő vegye az alkatrészt! Te is ugyanúgy meg tudod rendelni. Kérdezd meg tőle, hogy mi a baj a kocsival, mit kell cserélni, neked pedig nincs más dolgod, mint egy autóalkatrész webáruházba a forgalmiból felvinni az adatokat, s hagyni, hogy a rendszer dolgozzon. Pont olyat fogsz kapni, ami a te autódba kell, garanciával, 8 napos visszavásárlással. 

Kérd el a régi alkatrészt!

Nem biztos, hogy kicserélte, amire azt mondja! Mivel nem vagy szerelő, úgysem tudod megnézni. Ha viszont előre kéred, hogy mutassa meg a régit, nem valószínű, hogy trükközni fog. (persze, lehet hogy van egy ilyenje régebbről...)

Hónapokig lökhárító nélkül jártam

"Az Elnököt könnyebb volt elérni telefonon, mint őt. Tipikus a visszahívás is. Gondolom, rögtönözni nem tud, pedig lehet benne gyakorlata és addigra szedi össze magában a történetet. - lefújtam, de felhabosodott a lakk, vissza kellett csiszolni, beszart a hőkamra, szétrepedt a bőr a kezemen stb stb.
Fél év után leültettem, mélyen a szemébe néztem és megkérdeztem: 
Nekiálltál egyáltalán? Nem baj, ha nincs kész, nem haragszom, de nagyon kellene már.
Akkor bevallotta (látszott rajta a megkönnyebbülés), hogy nem kezdett bele. Visszakértem úgy a hogy volt. 3 nap múlva hozta lefújva. Csodálkoztam."

A trélertől való görcsös félelem

"Eddig akárhányszor mondtam, hogy nem érdekel hol tart a javítás, két óra múlva ott vagyok egy trélerrel és elviszem, addigra MINDIG elkészült a kocsim."

Valójában mi a baja?

A kocsim hengerfejes tüneteket mutatta, néha kitolta a vizet a tartályból, és egyébként fogyogatott is, de jellemzően a mutató stabilan állt a helyén, ha volt elég víz a rendszerben. Megbeszéltem a sráccal, hogy kiviszem a gépet a Szentendrei műhelyükbe, és még aznap lekapják a hengerfejet, hogy haladjon a meló, és legkésőbb jövő hétre kész is lesz, ez volt szerdán. Kidobtam a gépet, nem is kérdeztem semmit, mert megbízom bennük, jövő héten kedden hívom, hogy mi a helyzet a kocsival, mehetek-e érte?
Erre a telefonba, hű bazdmeg itt a kocsid, nem mondod. Egy szó mint száz elfelejtették. Sebaj megígérték, hogy ránéznek, de ennek ellenére kimentem és elhoztam a gépet, kicserélték az egyébként vadi új hűtősapkát, mondván az volt a baja, persze nem. Igazából az 1 hét várakozás utáni hűbazdmeg itt a kocsid nálunk, az ami emlékezetes maradat.
Később máshol megcsináltattam, ahol 3 nap alatt végeztek, szelepcsiszolással, síkolással, friss olajjal és gyertyákkal került a művelet 98.000 Ft, nem volt olcsó de drága sem, és azóta ez a része hibátlan......

Ja még azt kifelejtettem, hogy azzal magyarázták, hogy nem hengerfejes a kocsim, hogy egy hétig azzal jártak anyagért, csak hogy tudják tesztelni, volt is benne 100 extra kilométer. A baj csak az, hogy az autósbolt csak 5 km-re lehetett a műhelytől. Különben is dugóban araszoláskor döglődött a hűtés....Szóval, nem tudták, hogy ott a kocsim, de azzal jártak anyagért.... Szenzációs.

Mindig kérdezz rá a garanciára, és kérj számlát!

Egy magánszemély hajlamos rálegyinteni az Adjak számlát? kérdésre, pedig egy későbbi problémánál egy az egyetlen konkrétum!

Zseniális színészi képességek

A többségük kiváló karakterszínész, hiszen a mártír szerepét, a sok gyakorlásnak köszönhetően, bravúrosan alakítják. Egy rövid beszélgetés is elég számukra ahhoz, hogy az ügyfél egyszerre tudja meg, hogy a többi szakmabeli igazából amatőr, és bár fizetünk a munkájukért, ők mégis szívességet tesznek nekünk.

► KÉRJÜK LÁJKOLD, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! Várjuk a Te történetedet is!

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!