Így a leghatásosabb a kúra.

A lenmag egy rendkívül egészséges élelmiszer, amely tele van vitaminokkal, hasznos nyomelemekkel. Elsősorban azért érdemes fogyasztani, mert csökkenti a rossz koleszterin szintet, javítja az emésztést, aminek köszönhetően a fölösleges kilóktól is segít megszabadulni.

A lenmagban számos jótékony antioxidáns és rost van, amely csodát tesz az emésztéssel, a bélműködéssel, ennek az egyik következménye a fogyás, mivel teltségérzet keletkezik, hatására kevesebb élelmet fogsz elfogyasztani.

Lássuk, hogyan végezd el a kúrát.

Hozzávalók:

  • lenmag
  • víz

Mit kell tenned?

Még mielőtt nekifognál a 'kezelésnek', kérd ki egy táplálkozásszakértő véleményét. Átlagosan napi 3 evőkanállal kell elfogyasztanod a lenmagból, étkezések előtt, és minden kanál után meg kell inni egy pohár vizet.

Reggeli kúra

Mielőtt lefeküdnél, egy pohár meleg vízbe tégy bele egy evőkanál lenmagot, hagyd éjszaka állni. Reggel szűrd le, és csak a folyadékot idd meg, ez megnyugtatja a gyomrodat, bélrendszeredet.

A kúrát érdemes 2 hónapig alkalmazni, ezután tarts 3-4 hét szünetet, közben ne felejts el sportolni, rendszeresen mozogni.

A lenmag olyan fitoösztrogéneket is tartalmaz, amelyek segítenek megelőzni a mell- és a vastagbélrákot.

A magokat egészben, de darálva is használhatod. Székrekedés esetén, reggel és este kevés langyos vízbe tégy bele 1-2 evőkanál egész lenmagot, és reggel meg este fogyaszd el, üres gyomorra.

Jót tesz a gyomorgyulladásnak is: egy evőkanálnyi darált lenmagot egy óráig áztass be 100 ml enyhén langyos vízbe, majd idd meg.

A lenmagos, citromleves tea a vesekövek kialakulását is megelőzi, így ezen a téren is érdemes kihasználni a lenmag jótékony hatásait.

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!