Ártalmatlan, egyben szuper hatékony módszer!

Ha a matrac takarítására nem szeretnél több ezer forintot áldozni, próbáld ki ezt a házi praktikát egy sokoldalúan felhasználható, mégis olcsó és környezetbarát tisztítószerrel, a szódabikarbónával! Íme, a titkos módszer!

Azzal minden háziasszony tisztában van, hogy az ágyneműt sűrűn kell cserélni, és egyre többen választanak mosható paplant, párnát is. Amiről viszont hajlamosak vagyunk elfeledkezni, az a matrac karbantartása. A rendszeresen használt matracon szépen összegyűlik a kosz, lehámlott bőr, izzadtság és a szaga sem lesz éppen a legújabb.

A szódabikarbónával mindez helyrehozható. A következőket kell tenned:

- Porszívózd át alaposan a matracot.

- Szitálj fél kiló szódabikarbónát a matrac tetejére. Ha gondolod, adhatsz hozzá 10-15 csepp, 100%-os tisztaságú illóolajat is, például szegfűszegből vagy citromfűből.

- Hagyd a matracot állni így néhány órát, de az a legideálisabb, ha egy egész napig rajta maradhat a szódabikarbóna. Célszerű például utazás előtt elvégezni a műveletet.

- A megfelelő idő elteltével porszívózd fel újra a matracot.

Az eredmény: tiszta, szagmentes fekvőhely!

Ha kicsi gyermeked van és éjszaka megtörténik a 'baleset', a vizelet eltüntetésére úgyszintén kiválóan alkalmas a szódabikarbóna: nyomtalanul magába szívja a matracba ivódott pisit, miközben a kellemetlen szag is eltűnik. Ilyen esetben célszerű még frissiben leszórni a matracot.

A szódabikarbóna előnyei:

- Olcsó

- Nem mérgező

- Magába szívja a szennyeződést és a nedvességet

- Sokféleképpen felhasználható, ezáltal sok vegyszer kiváltható a használatával

- Eltünteti a kellemetlen szagokat

- Sokféle mikroorganizmust képes elpusztítani

 

Köszönjük, ha megosztod a cikket!

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!