Sokoldalú csodaszer!

Az aszpirin az egyik legismertebb gyógyszer. Hatóanyaga, az acetilszalicilsav, amely legnagyobb mennyiségben a  fűzfa kérgében fordul elő a természetben, a szalicin származéka. 1899-ben szabadalmaztatták a tablettát, és ezzel nemcsak az első iparilag gyártott gyógyszer volt, hanem a mai napig is a legnagyobb mennyiségben előállított gyógyszerek közé tartozik.

Kevesen tudják, hogy a  háztartásban sokoldalúan használható, igazi titkos csodaszer. Lássuk mi mindenre jó:

Meghosszabbítja a vágott virágok élettartamát
Csak annyit kell tenni, hogy egy-két aszpirint dobjunk bele a vázába, így a virágok több napig is frissek maradnak.


Meggyógyítja a rovarcsípéseket

Egyszerűen csak rá kell tenni az aszpirint a csípés helyére, és a fájdalom, viszkető érzés hamarosan enyhülni fog, és a kipirosodott bőrfelület is eltűnik.

2. Kézfertőtlenítő
Ha citromlében feloldunk egy aszpirint, egy olyan oldatot kapunk eredményül, amely elpusztítja a baktériumokat, kezünk fehérebb, ápoltabb lesz, de a ruhákból is kiszedi a fűfoltokat.


Korpa ellen
Törjünk össze két aszpirint, és adjuk hozzá egy kisebb pohár samponhoz, amelyet éppen használunk. A kapott masszát vigyük fel a hajunkra, és hagyjuk ott két percig. Ezután öblítsük le, és még egy adagot kenjünk fel. A második öblítés után a hajunk már sokkal fényesebb lesz, és a korpa is eltűnik.


Remek folteltávolító
Egy pohár vízbe tegyünk bele két aszpirint, oldjuk fel, majd az oldatot vigyük rá a foltra, majd távolítsuk el a csúnya szennyeződéseket.


Megszabadít a bőrirritációtól
A kiütésektől, de akár a bőrgombától is megszabadulhatunk. Pár szem aszpirint zúzzunk porrá és hintőporként használjuk. Egy nap két alkalommal vigyük fel a problémás bőrfelületre, ameddig a foltok, kiütések meg nem szűnnek.


Eltávolítja az izzadtságfoltokat
Nem kell többé eldobni azokat a fehér pólókat, amelyekből nem jön ki a sárgás színű verejtékfolt, mert ezt két aszpirinből és egy fél bögre vízből készített oldat képes eltávolítani. Áztassuk be a foltokat az aszpirines vízbe, és hagyjuk, hogy 2–3 óráig kifejtse hatását. Utána öblítsük ki a pólót.


A bőrkeményedés, a tyúkszem is kezelhető
Hat darab aszpirint törjünk össze, és keverjük el egy fél kanál citromlével és ugyanennyi vízzel. Ezt tegyük rá egy sebtapaszra, vagy egy nagyobb textil darabra, és azzal kössük be a problémás területet. Tíz percig tartsuk ezt rajta, majd habkővel dörzsöljük meg a bőrkeményedést. Tyúkszem esetén addig alkalmazzuk az eljárást, amíg az le nem szárad.

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!