Néha elég csak a rossz hajápolási szokásaidat megváltoztatni, hogy jobb eredményt érj el!

Minden nő álma a selymes, csillogó haj, de sajnos az életmódunkkal jár, hogy ez egyre kevesebbeknek adatik meg. Ezekkel a tanácsokkal viszont a hajad visszanyerheti természetes fényét és erejét. Egy-kettőt talán már ismersz a praktikák közül, de biztosan vannak újdonságok is a listán! Oszd meg, ha tetszett!

1. Hajmosáskor, miután a sampont kiöblítetted a hajadból, mosd át almaecettel! Öblítés után már első alkalommal tapasztalni fogod, mennyivel fényesebb lesz.

2. Havonta egyszer alkalmazz avokádó pakolást a hajadra! Villával törj össze egy avokádót, majd vidd fel a hajtövekre és hagyd rajta kb. negyed órát. Az avokádó magas vitamintartalma erősíti a hajadat és sokkal intenzívebb lesz, mintha csak egy vitaminos sampont használnál.

3. Próbáld ki a tojásfehérjés hajmosást! Sampon helyett használj tojásfehérjét, ami fantasztikus hidratáló hatással bír, anélkül, hogy gyengítené a hajadat, ahogyan azt néhány ügyesen eladott nagyipari "hajápoló" teszi.

4. Ne öblítsd ki azonnal a sampont vagy pakolást! Szánj rá 4-5 percet, hogy a hajad fel tudja venni a bennük található vitaminokat, ásványi anyagokat.

5. Ha hosszú hajú vagy, aludj felgumizott hajjal (kivéve, ha vizes a hajad). Elkerülöd a kóc kialakulását és elősegíted a hajnövekedést!

6. Hajmosás után kefével fésüld ki a hajadat és mindenképp szánj időt arra is, hogy a fejbőrödet átmasszírozd vele! Ez serkenti a vérkeringést, ezáltal a hajnövekedést.

7. A medence vize éppúgy szárítja a hajadat, mint a tengervíz, ezért mindig gondoskodj arról, hogy lehetőség szerint száraz hajjal kerülj ki a vízből.

8. Ne használd túl gyakran a hajszárítót! A belőle áramló meleg levegő szárítja a hajadat, jobb neki, ha természetes módon, a levegőn száradhat.

9. Sose dörzsöld a vizes hajat törölközővel! Ez extrém módon roncsolja a hajszálaidat. Inkább itasd fel belőle a lehető legtöbb vizet nyomkodással és törölközőbe csavarással.

10. A hajszárító melege sem tesz jót a hajadnak és ugyanez vonatkozik a hajsütőre és göndörítőre is. A meleg masinák gyengítik a haj szerkezetét, könnyebben fog töredezni és roncsolódik a felszíne. Alkalmanként persze megengedhető, de ne csinálj rendszert belőle!

11. Ha töredezettek a hajvégeid, dörzsöld be őket argánolajjal minden hajmosás után! Ez az egyik legvitamindúsabb növényi olaj, jót fog neki tenni!

12. Ha nedves a hajad, ne gumizd össze, mert roncsolod vele a hajszálak szerkezetét.

13. Mind közül a legroncsolóbb hajfestés a szőkítés, hiszen az ammónia nagyon erős kémiai vegyszer és visszafordíthatatlan károkat okoz a hajadban. Gondold meg kétszer, mielőtt belefogsz, főleg, ha egyébként is vékony szálú a hajad!

14. Frissítsd a hajkoronádat rendszeres hajvágással! A hajvégek egy idő után elhalnak és ahhoz, hogy a haj tovább fejlődhessen, szükséges az elhalt részek eltávolítása.

15. Fogyassz biotint! Nevezik még B7- és H-vitaminnak is. Bárhogy is hívjuk, a lényeg, hogy igazi szépségvitaminról van szó: elősegíti a haj és a körmök egészségét és a bőrre is jótékony hatása van. Sok biotint tartalmaz például a tojás.

16. Táplálkozz változatosan! Testünk minden porcikája akkor a legegészségesebb, ha étkezésünkben megfelelő arányban található meg a fehérje, a zsírok, a szénhidrát, a rostok és a vitaminok, ásványi anyagok. A hajadra is igaz mindez.

17. Kéthetente egyszer alkalmazz hajpakolást, hogy a megfelelő táplálásról gondoskodj a hajad számára. Ez lehet bolti vagy otthon készített is. Otthon is készíthetsz hajpakolást, íme, a legfontosabb hajtápláló alapanyagok: növényi olajok, tojás, sör, ecet, méz, citrom.

Oszd meg te is, ha tetszett a cikk!

 

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!