Egy fantasztikus trükk, ami sokat segít.

  Sokan megfogadjuk magunknak, hogy gyakrabban főzünk otthon, és kevesebbet eszünk étteremben, vagy rendelünk házhoz, de ezt az ígéretet sokszor nem könnyű betartani.

 

Próbálunk olyan alapanyagokat vásárolni, amik megkönnyítik a dolgunkat, például kicsontozott, bőr nélküli csirkemellet, de az inakkal még így is meggyűlhet a bajunk. Nos, ennek a videónak köszönhetően mostantól jóval kevesebbet kell szenvedned a hús előkészítésével, és több időd jut arra, hogy élvezd az ízeket.

Fantasztikus trükk, amivel pillanatok alatt eltávolíthatod a fehér inakat a csirkemellből

A módszer annyira egyszerű, hogy szinte hihetetlen, hogy eddig nem tudtunk róla. Nincs szükség hozzá másra, csak egy villára, és valamire, amivel megfoghatod a csúszós húst (például konyhai papírtörlőre). A lépések a következők:

Helyezd az ín végét a villa két foga közé.
Fog meg az ín végét (ha nagyon csúszik akkor egy papírtörlővel)
Ezután nyomd lefelé a villát, és húzd kifelé a csirkemellből az ínt.

További tippek a csirke elkészítéséhez

Ha az inakat eltávolítottad, már csak meg kell sütnöd a csirkemellet. Erről a húsról gyakran állítják azt, hogy unalmas, és túl száraz. Most azonban mutatunk egy módszert, amivel minden alkalommal ízletes, szaftos ételt készíthetsz.

Klopfold ki a húst: Egy széles fenekű befőttesüveg vagy bármilyen más alkalmas eszköz segítségével klopfold ki a húst, hogy mindenhol egyforma vastag legyen.

Fűszerezz: Mindkét oldalát fűszerezd sóval és borssal.

Melegítsd fel a serpenyőt: Melegítsd fel a serpenyőt közepes vagy magas hőfokon, és amikor már forró, adj hozzá annyi olajat vagy vajat, ami bevonja az edény alját.

Sütés: Közepes hőfokon süsd egy percig a csirkemell egyik oldalát, amíg enyhe aranybarna színt nem kap.

Fordítsd meg: Óvatosan fordítsd meg egy húscsipesszel, vagy fakanállal, de ne villával, hogy ne szúrd át a húst.

Csökkentsd a hőt: Ezután folytasd alacsony hőfokon a sütést.

Takard le: Helyezz egy szorosan illeszkedő fedőt a serpenyőre, és folytasd így a sütést 10 percig. Ezalatt egyetlen egyszer se emeld fel a fedőt, hogy ránézz a húsra.

Kapcsold le a hőt: 10 perc elteltével kapcsold le teljesen a hőt a serpenyő alatt, de még ne vedd le a fedőt. Ha elektromos tűzhelyet használsz, vedd le az edényt a főzőlapról. Hagyd így állni a csirkét további 10 percig. Ne feledd: ne emelgesd a fedőt!

Vedd le a fedőt: Az újabb 10 perc elteltével vedd le a fedőt, és egy húshőmérővel ellenőrizd, hogy átsült-e a hús. Ezután már élvezheted is a szaftos, zamatos falatokat.

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!