Hajhullás, hajritkulás,

Hajhullásnak nevezzük azt a folyamatot, amely folyamat végén a hajszál a hajtüszőt elhagyva kihullik. De, ezzel nyilván Ön is tisztában van. Viszont, ha zavarja és a megoldást keresi, akkor, mire a cikk végére ér ajánlunk egy megoldást, amelyik az esetek nagy százalékában segítséget nyújt erre a roppant kellemetlen problémára.

A hajhullás pontos fajtájának illetve a kezelésformák pontos meghatározása a mai napig megosztja a szakembereket. Csak pár pontban lelhető fel egyetértés, leginkább az alapvető, mondhatni egyértelmű alapoknál. Az előzményekre történő visszavezetés adhatja meg a választ a kiváltó ok kérdésére. A hajhullások kialakult formája kiinduló pontként szolgálhat, de például, hogy krónikus hullás vagy akut az már csak az előzményekből derülhet ki.

Hajhullás kialakulásának néhány formája:

Kóros
Ebben az esetben a hajszálak, illetve a hajhagymák élettani folyamatában történik deformitás. Ezek az idők rövidülnek le, a hajszálak jóval korábban kerülnek elhaló, kihulló fázisba.

Krónikus
Amikor a hajszálak lassan, fokozatosan hullnak. Egy rejtőzködő folyamat eleinte észre sem vehető, elvékonyodó hajszálak, csökkenő hajtömeg. Esetenként előfordul, hogy a folyamat egy-egy lökést kap, felerősödik a hullás, majd mérséklődik.

Akut
Hirtelen, nagy intenzitású hajhullás. Sokk szerű hatások után, komoly, gyulladásos megbetegedések után jellemző

  • Lokális
    Ez a forma utal arra, hogy egy adott területen kialakuló, foltban vagy sáv formában jelenik meg. Az élesen elhatárolt, jól körülírt esetben rövidebb ideje fennálló problémáról van szó, elmosódott határvonalú estben régebbre visszavezethető a probléma.
  • Diffúz
    Ebben az esetben a hajhullás egyenletesen, a teljes hajas fejbőr területén megindul, intenzitása változó lehet.

A hajhullás általában komplex problémán alapszik, fokozott figyelemmel kell kivizsgálni. Az itt említett fogalmak pusztán bevezetői a szóban forgó folyamatnak. Sajnos a valóságban ez sokkal bonyolultabb. Sok esetben kevés az előzmény, így a szakembernek nulláról kell felépíteni diagnózisát.

Nem elhanyagolható dolog az sem, hogy egy kialakult hajhullás visszafordítható (reverzibilis) vagy nem visszafordítható (irreverzibilis).

A hajhullás vizsgálatánál nagyon fontos figyelni a kísérő tüneteket. Ezek a tünetek legalább olyan fontosak, mint az előzmények. Ezt a problémát egy pillanat alatt félre lehet kezelni és utána szembesülünk a várt eredmény teljes hiányával. Az idő ilyenkor is ellenünk dolgozik, fontos, hogy a lehető leghamarabb jó irányba induljunk, és ne kelljen szembesülni a kopaszodás problémájával.

Az esetek nagy részében a legnagyobb probléma az ásványi anyagok és nyomelemek hiánya. A legtöbb esetben, már ezek megfelelő és természetes szerves anyagokkal történő pótlása sokat segít a hajhullás elleni küzdelemben. Ebben tudunk segíteni egy olyan termékkel melyben 80-90 féle ásványi anyag van, így ami szervezet számára szükséges, egy komplex étrend kiegészítővel pótolható. Sokszor tapasztaljuk, hogy már csak ez az egyszerű folyamat, hogy megadunk a szervezetünknek fontos ásványi anyagokat és nyomelemeket megoldja a hajhullás évek óta fennálló problémáját

Amit a termékünk egyedülálló összetevője megoldásként kínál az a sejtjeink megújítása, intenzív tápanyag feltöltést és a nehézfémek kivezetése. Ha a tápanyag feltöltés nem segít, akkor gyakran felmerül orvosi kivizsgálások kikérése, például pajzsmirigy vagy inzulin rezisztencia vizsgálat.

Bővebb termékinformáció: [email protected]

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!