Megtudhatod mi az oka a plusz kilóknak!

Ezen a hat ábrán nézheted meg, hogy melyek az emberi test hízásra hajlamos területei, ami kipirosított résszel van jelölve.

Megtudhatod, hogy milyen tényezők állhatnak annak hátterében, ha például combra, csípőre, vagy hasra hízol.

1-es típus: egészségtelen, helytelen táplálkozás

A túl sok, zsírokban, cukrokban gazdag élelmiszerek fogyasztása elhízáshoz vezet. Ha viszont úgy döntünk, hogy egészséges ételeket eszünk, és naponta legalább fél órát mozgunk, hamarosan változást tapasztalhatunk, hiszen hétről-hétre kevesebbet fog mutatni majd a mérleg nyelve. Érdemes bevezetni a napi ötszöri táplálkozást, de kis adagokat fogyasszunk, és rendszeresen mozogjunk.

2-es típus: ideges gyomor

Azoknak, akik gyakran az ideges gyomor szindrómában szenvednek, hajlamosak több édességet fogyasztani az átlagnál, például csokoládéból. Nyilván, ez akkor fordul elő, ha feszült, stresszes helyzetben találják magukat. A problémát csak akkor lehet kezelni, ha ellazítjuk magunkat, megnyugszunk, és fokozatosan áttérünk az édességekről az édes ízű, de egészséges gyümölcsökre.

3-as típus: glutén

A problémát a gluténérzékenység okozza, ezért fokozatosan szoktassuk le magunkat a glutént tartalmazó készítmények fogyasztásáról, és kezdjünk el mozogni, tornászni. Ha olyan munkahelyen dolgozunk, ahol 8 órát ülni kell, óránként álljunk fel a székről, és pár percig mozgassuk meg végtagjainkat. Gyakori székrekedés, hasmenés esetén forduljunk orvoshoz a problémával, hogy ne váljon súlyosabbá a helyzet.

4-es típus: magas, rossz koleszterinszint

Ha a hasunkra hízunk, ez azért rossz hír, mert nagy az esélye, hogy magas a rossz koleszterinszintünk, ami keringési és légzési rendellenességeket okozhat. Le kell szokni a dohányzásról, a zsíros ételekről, és a kardio edzést is érdemes bevezetni a hétköznapokba.

5-ös típus: keringési problémák

Ha a csipőnkön, lábainkon hízunk meg, nagy az esélye, hogy nincs minden rendben a keringésünkkel. Ez örökletes is lehet, de a szülés után több nőnél is előfordul. A szaladás és a lépcsőzés segíthet a zsírpárnák elégetésében. Ha kezdenek elszaporodni a lábon lévő visszerek, érdemes orvoshoz fordulni a problémával.

6-os típus: mozgásszegény életmód

A mozgás mindenki életének szerves része kellene legyen, mert anélkül elhízunk, és megbetegszünk. Étkezzünk egészségesen, ne üljünk órákig a számítógép előtt, inkább fogadjunk örökbe egy helyes kutyust, és vigyük mindennap sétálni.

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!