Az életed így fog megváltozni.

Hagyj fel a negatív gondolatokkal, és meglátod, az egész életed meg fog változni!

Úgy tűnik, hogy ez teljességgel lehetetlen? Nem könnyű, az biztos, de, ha az alábbi lépéseket betartod, akkor egy kis idő elteltével észre fogod venni élet naposabb oldalát is!

1. Meditálj!

Bizonyítottan a meditáció serkenti a szerotonin és a noradrenalin termelődését, ezáltal csökkenti a depresszió kialakulásának esélyét. A rendszer meditáció megszünteti a negatív gondolatokat, és hatására sokkal szebb színben látod majd a világot. Kezd akár napi 1-1 perc befelé figyeléssel, elcsendesedéssel a napot, és este lefekvés előtt ismétled meg a gyakorlatot.

2. Beszélgess a barátaiddal!

Ha úgy érzed, hogy nincs kedved és erőd senkivel találkozni, akkor is inkább erőltesd meg magad egy kicsit. Meglátod, mennyivel jobb lesz beszélgetés után a közérzeted. Az elzárkózás hozzájárul a depresszió kialakulásához, nyiss a világ felé! A barátok mindig pozitív energiával töltenek fel!

3. Sportolj!

A sport növeli a boldogsághormonként is emlegetett endorfinszintet. A rendszeres testedzés segít abban, hogy legyőzd a depressziót és más különböző betegségeket, szabályozza a vérnyomást, erősíti az immunrendszert, csökkenti a szív-és érrendszeri betegségek kialakulását.

4. Egészséges táplálkozás!

A megfelelő egészségügyi állapot közvetlenül hatással van a gondolatokra és az érzésekre. A betegség csökkenti az energiát, és hozzájárul a rossz közérzet kialakulásához. Az egészséges táplálkozás hozzájárul a testi és lelki egészség fenntartásához is. Részesítsd előnyben az egészséges élelmiszereket, táplálkozz kiegyensúlyozottan.

5. Motiváló könyvek olvasása!

A személyiség fejlesztése nagyon fontos mindenki számára. Az utóbbi időben a motivációs és életmód-vezetési könyvek egyre népszerűbbek. Olvass te is ilyeneket, biztosan segítenek meglátni a fényt az alagút végén. A motivációs könyvek segítségével elsajátíthatod a pozitív gondolkodást, és könnyebben kezelni tudod majd a problémákat.

6. Keress fel egy szakembert!

Szakemberhez menni egyáltalán nem szégyen, még ha sokan úgy is gondolják. Annál károsabb, ha éveken-évtizedeken keresztül egy negatív állapotban ragadsz, és nem kérsz segítséget. A depresszió, anélkül, hogy változtatnál valamit, magától nem fog megoldódni.

7. Szocializálódj!

Ne ülj a négy fal között, ha nehéz is kimozdulni a lakásból, de tedd meg az első lépést, és meglátod sikerülni fog. Öltözz fel szépen, és menj el sétálni, vagy a sarki kávézóba. Kinyílik előtted a világ, és rá fogsz jönni, hogy nem is olyan ijesztő, mint amilyennek a belső börtönödből látod. Sokkal energikusabb leszel, és a negatív gondolataid is csökkennek.

8. Vezess hálanaplót!

Minden este írd le azokat a jó dolgokat, amik aznap történtek veled. Ez a gyakorlat nagyon motiváló hatású, így látni fogod, hogy van okod a boldogságra. Csökkenti a stresszt, és sokkal könnyebben el fogsz tudni aludni.

9. Ne tápláld a negatív gondolatokat!

A megoldatlan problémák és a felgyülemlett feszültség az egyik legbiztosabb forrása a depressziónak. Próbálj minden este harag és negatív gondolatok nélkül elaludni. Gondolj arra, hogy holnap egy új nap kezdődik, ami tele van lehetőségekkel.

10. Segíts másoknak!

Nagyon fontos, hogy hasznosnak érezd magad a világban. Azáltal, hogy másoknak segítesz önzetlenül, boldogság áraszt el, és ez csökkenti a stresszhormon-szintet.

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!