Ne tagadd és ne is szégyelld, mert jót teszel ezzel!

Ne tagadd és nem szégyelld, mert a zuhanyzás közbeni pisiléssel jót teszel!

A legtöbb ember nem nagyon beszél azokról a dolgokról, amiket a mosdóban végez. Nos, talán Ők úgy vélik, hogy ez egy „piszkos” téma, de ki tudja?

Megdöbbenve értesültünk arról, hogy néhány szakértő úgy gondolja, vannak előnyei annak ha, vetünk rá egy pillantást és közelebbi kapcsolatba kerülünk a saját vizeletünkkel.
Igen, egyes szakértők szerint a vizelet steteril és nem toxikus, és azt mondják, hogy bizonyos felhasználása igen előnyös lehet az egészségre. A vizelet tartalmaz glükózt, aminosavakat és elektrolitokat, amelyek nem veszélyesek.

Íme, néhány módszer, hogy hogyan lehet használni a pisit – és akkor talán megérted, miért nem is olyan rossz ötlet, hogy a zuhany alatt pisilj.

Zuhany alatti pisilés

Feltehetek egy egyszerű kérdést?  – Szoktál pisilni zuhanyozás közben?Nem kell válaszolni!De tényleg, a zuhany alatti pisilés teljesen ártalmatlan. Az egyik fontos indok, hogy ezzel rengeteg vizet spórolhatunk meg. Gondolj bele, milyen sok vizet használsz el az állandó WC öblítéssel. Naponta több mint 15 liter víz megy el erre a célra.Nem nehéz felismerni, hogy hosszú távon tényleg sok pénzt meg lehet spórolni. Ezen kívül védjük vele a természetet, mert csökkentjük a vízfelhasználást és a kevesebb WC papír használatával kevesebb fát kell kivágni.

Sebek fertőtlenítése

Igen, ez igaz – a szakértők szerint a vizelet fertőtleníti a sebeket.Ha összeszedsz pár horzsolást, és nincs a közelben elsősegély-készlet, használd a friss vizeleted a fertőtlenítésre.Megjegyzés: és ez nem csak tisztítja a sebet, hanem megnyugtatja a szöveteket, és enyhíti a fájdalmat.Természetesen, ha súlyos sérülésről van szó, mindig fordulj orvoshoz.

Bőrápolás

Tudtad, hogy a vizelet hatékonyan küzd a különböző bőr problémákkal, mint a pikkelysömör vagy az ekcéma?A karbamid hatóanyagot sok krémnél és kenőcsnél felhasználják.A karbamid vegyület legtöményebben a kora reggeli pisiben található.  Hogyan kell használni? – ez nagyon egyszerű.Csak dörzsöld a friss vizeletet a bőrre zuhanyzás előtt és hagyd rajta egy darabig. Ha megszáradtál nyugodtan zuhanyozz le ugyanúgy, ahogy máskor szoktál.A karbamid elősegíti a sav-bázis homeosztázist a bőrben, és megnyugtatja a száraz, törékeny bőrt.

Gombás fertőzések

A vizelet minden gond nélkül felveszi a harcot a gombás fertőzésekkel szemben is. Hogyan kell használni? – ez nagyon egyszerű. Csak dörzsöld be vizelettel a gombás területet és tegyél rá borogatást egész éjszakán át. Néhány hét után, a tünetek teljesen megszűnnek. Megjegyzés: Legyen nagyon óvatos, ha komoly gombás fertőzésről van szó, akkor mindig keresd fel a bőrgyógyászod.

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!